Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

         

Blue Army Sweden Guide till Leicester


 Pubar värda ett besök

The King's Head

 

En riktigt trevlig real ale-pub, deras festivaler är mycket bra och även annars har de ett stort urval av goda ale.

----------

The Criterion

Förutom att man har ett antal real ale-festivaler varje år så är detta även ett ställe för bra musik och goda pizzor!

----------

Swan & Rushes

Stort sortiment av real ale och en lämplig pub att ladda på innan match.

----------

The Western

Hit går man för en pint Steamin´Billys. Bra pub för några öl innan match, här träffar man redaktörerna för Leicester-fanzinet The Fox, Gary Silke och Simon Kimber.


 

The Best Kebab-place in Leicester!

Efter en matchdag kan det vara gott med något snabbt att äta, då går vi till

GRAND KEBAB på 109 Granby Street. Är det gott nog åt Emile Heskey så är det gott nog åt oss!

   

   

 


 

 Foxton Locks

 

Ett perfekt utflyktsmål en solig matchfri dag, vandra längs kanalen, titta på när båtarna slussar och njut av en ale på pubarna.

 


New Walk

Förmodligen världens äldsta gågata, den anlades redan 1785 och den knyter ihop Victoria Park med stadens centrum. En 1100 meter lång vacker promenadväg.


 Abbey Pumping Station

Abbey Pumping Station öppnades 1891 och pumpade Leicesters kloakvatten till behandlingsanläggningen i Beaumont Leys ända fram till 1964. Ångmaskinerna som pumpade kloakvattnet byggdes i Leicester av företaget Gimson & Co och är unika exempel på denna typ av ångmaskiner. Redan när man byggde dem ansåg man dem för gammelmodiga (många ångmaskinskonstuktörer förordade horisontella pumpar), men eftersom det var en väl fungerande konstruktion beslöt man att den ändå var bäst. När pumparna användes, pumpade de 263 liter avloppsvatten per sekund! De fyra ångmaskinerna är idag renoverade och fungerar allihop, Abbey Pumping Station är det enda stället i världen där du kan se fyra dylika pumpar i samma byggnad. Pumpstationen är idag ett museum, där du förutom ångmaskinerna, kan bese en utställning om toaletter och badrum från förr till nu, utställningar om ljus och optik, transporter och folkhälsa. Här finns också en kort smalspårig järnväg med tillhörande ånglok och vagnar, det är gratis entré och väl värt ett besök vid ditt nästa besök i staden.

 

website


Welford Road Cemetery

 Kyrkogården grundlades 1845 av ett aktiebolag och var ursprungligen en privat kyrkogård för oliktänkande. Men varefter industrialismens framfart och samhällenas snabba tillväxt fyllde de kommunala- och sockenkyrkogårdarna, behövdes fler begravningsplatser. Så den 19 juni 1849 öppnades Welford Road Cemetery även för allmänna begravningar. Kyrkogården byggdes ut under flera etapper och nådde dagens storlek i början på 1900-talet. Mellan åren 2002 och 2004 lades över 1000 gravstenar ned på marken, detta skedde efter att myndigheterna testat deras stabilitet och funnit att det var farligt att ha dem uppstående.Premier Inn Leicester City Centre

När Blue Army Sweden åker till Leicester försöker vi alltid bo på Premier Inn som ligger bredvid järnvägsstationen. Bra boende till resonabelt pris, jättebra engelsk frukost, nära till allt och 20 minuters promenad till King Power Stadium. Klicka på bilden så kommer du till Premier Inns hemsida, hotellet är markerat som nr 1 på kartan.


 

.